Yoga en meditatie

Wat is yoga?

Yoga is een tijdloze, praktische wetenschap die zich gedurende duizenden jaren ontwikkeld heeft en zich bezighoudt met het fysieke, morele, mentale en spirituele welzijn van de mens als geheel. We worden teruggeworpen op ons eigen lichaam, ons eerste instrument.

Hoe pas ik dit toe?

De innerlijke groei begint bij jezelf, met Yoga en meditatie. Ik geef Yoga lessen gericht op het lichamelijke (Hatha Yoga) en op de geest (Raja Yoga). Dit wordt ook wel Yang Yoga genoemd. Lichaam en geest zijn verbonden met elkaar. Ik werk vanuit de Asana’s (de houdingen), deze zijn in de loop van de eeuwen ontwikkeld met de bedoeling om elke spier, zenuw en klier in het lichaam te ontwikkelen.

Ik geef ook Yin Yoga lessen. Yin Yoga is een langzame yogastijl en werkt in op het bindweefsel, waarin de houdingen voor een langere periode worden aangehouden – 5 minuten is niet uitzonderlijk. Terwijl de houdingen langdurig worden volgehouden vertelt de leraar over de achtergronden en de filosofie in het algemeen en de werking van de yin houdingen op botten, pezen, weefsels en spieren.

Aerial yoga is een vrij nieuwe vorm van yoga (yoga in het doek) Het doek is je maatje en ondersteunt in het uitvoeren van de yogahoudingen. Je voelt je geborgen en ontspannen.Ervaar de lessen in het doek en voel je weer vrij als een kind.

De filosofie van de Yoga is gebaseerd op het achtvoudige pad van Patanjali. Tijdens de lessen worden de Sutra’s van Patanjali besproken zodat deze ook beoefend kunnen worden in het dagelijks leven. Door de Yoga te gaan leven.

De lessen duren anderhalf uur, waarbij het laatste half uur bestaat uit ontspanning- en meditatie oefeningen en wij sluiten altijd af met een kopje thee. De groepen bestaan uit maximaal 16 personen, waardoor veel ruimte is voor persoonlijke begeleiding.In de aerial yoga lessen zijn er 8 personen aanwezig, waardoor er veel ruimte is voor begeleiding en innerlijke groei.